EBYS (BELGENET) Sistemi yakın zamanda kullanıma açılacaktır.

Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Okulumuzda MESLEK LİSELERİ HAYATA DOKUNUYOR PROJESİ KASIM 2023 - HAZİRAN 2024 Tarihleri arasında Başlamıştır.

Ekm

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir.Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Kod Haftası (Code Week 7-22 Ekim 2023) kapsamında İlimizde 9-13 Ekim 2023 tarihlerinde her kademeye uygun farklı kodlama etkinlikleri planlanmıştır. Çalışmalara katılan okullarımız, Code Week https://codeweek.eu ortak kodumuz  cw23-CdKcc kullanmıştır.Okulumuzun BT Rehber öğretmeni Tuğba ÇELİK tarafından Kod Haftası için hazırlanan etkinlikleri incelemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Tem

Samsun İlkadım TOBB İlyas Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından,2023-2024 Eğitim - öğretim yılı itibariyle 3 yıllığına öğrenci taşıması için istekliler arasından taşıyıcıyı belirleme işlemi yapılacaktır.

Öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) hayata geçti.Ayrıntılı içeriklere ve videolara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

samsunakademi.meb.gov.tr sitesine ücretsiz üye olduktan sonra öğrencilerimiz duyurulan sınavlara katılabilirler.Nasıl üye  olunacağını gösteren fotoğrafı  ve şifresini unutan öğrenciler için hazırlanmış kılavuzu aşağıdan inceleyebilirsiniz. Eba Akademik Destek sınavlarının ve içeriklerinin de 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz tarafından takip edilmesi faydalı olacaktır.

2/5/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.Bu kapsamda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi tarafından her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası olarak farkındalık yaratılmakta olup, bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Meslek Odaları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.10-16 Ocak 2022 Enerji Verimliliği Haftası kutlaması için hazırlanan içerikleri aşağıdan inceleyebilirsiniz.

23.09.2021 perşembe günü  9F şubesinde 10:20 ' de yapılacak mezuniyet tek ders sınavına girmesi gereken öğrencilerin listesini aşağıdaki fotoğraflardan inceleyebilirsiniz.

Okulumuzun rehber öğretmeni Ümit Mustafa DEMİREL tarafından 20 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 11:00 ' de velilerimiz için "Psikolojik Sağlamlık Eğitimi ve Salgın Hastalık Psikoegitim Programı " konulu online zoom toplantısı düzenlenecektir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayıp toplantıya pazartesi günü katılırsanız memnun oluruz.

KONU: Veliler için rehberlik toplantısı

Time(Tarih-saat): Eylül  20, 2021 11:00 AM Istanbul

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 748 9210 8104

Passcode(şifre) : PDR21

May

07 ve 11 haziran 2021 tarihleri arasında dilekçe vermeyen öğrenciler için 2.dönem kültür derslerinin sınavları aşağıdaki görseldeki sınav takvimine göre yüz yüze okulda yapılacaktır. Ayrıca 12.sınıfların işletmelerde beceri eğitimi dersinin sınav takvimi aşağıdaki görselden incelenebilir.

Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik alanlarının meslek dersleri için hazırlanmış  ilgili sınav takvimlerinin görsellerini aşağıdan inceleyebilirsiniz. Başarılar dileriz.

*HATIRLATMA*

2.dönem sınavlarına katılmamak için dilekçe veren öğrenciler sınavlara katılmayacak ve 1.dönemki not ortalamalarına göre sınıfı geçecekler.

"Başarı Yolunda Üşenme ,Erteleme ,Vazgeçme  Semineri " verilecek olup 12.sınıf öğrencilerimizin  katılım sağlamaları istenmektedir.Samsun RAM tarafından düzenlenecek online zoom toplantısına ait bağlantı bilgileri aşağıda yer almaktadır.

Topic(Konu): SAMSUN RAM's YKS 2021 ÖĞRENCİLER İÇİN

Time(Zaman): 26 nisan, 2021 14:00

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 947 729 0646

Passcode(şifre) : Samsunram

SAMSUN RAM tarafından düzenlenen  "1000 Okul Projesi Üniversite Yolunda Başarıya Götüren Aile Eğitimi " seminerine katılınması hususunu tüm velilerimizden idaremiz rica etmektedir.

SAMSUN RAM  Zoom toplantısı

Konu: SAMSUN RAM's 1000 Okul Projesi Üniversite Yolunda Başarıya Götüren Aile Eğitimi

Zaman: Mart 26, 2021 14:00 Istanbul

Zoom toplantısının bağlantı adresi

Meeting ID: 947 729 0646

Passcode(şifre) : Samsunram

Meslekî Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında Samsun MEM ODM  tarafından 6/7/8 Nisan tarihlerinde online zoom toplantısı yapılacaktır.

Okulumuzda "Meslek Liseleri Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi " kapsamında çalışmalar devam etmektedir. Proje ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.