KOD HAFTASI (CODE WEEK) 7-22 EKİM 2023 tarihleri arasında kutlanacak

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir.Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Kod Haftası (Code Week 7-22 Ekim 2023) kapsamında İlimizde 9-13 Ekim 2023 tarihlerinde her kademeye uygun farklı kodlama etkinlikleri planlanmıştır. Çalışmalara katılan okullarımız, Code Week https://codeweek.eu ortak kodumuz  cw23-CdKcc kullanmıştır.Okulumuzun BT Rehber öğretmeni Tuğba ÇELİK tarafından Kod Haftası için hazırlanan etkinlikleri incelemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yayın: 11.10.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 17:33 - Görüntülenme: 140