Alan tercihleri işlemleri için aşağıdaki okulumuzun Elektrik-Elektronik alanını tanıtan içerikleri inceleyebilirsiniz.
Elektrik-Elektronik alanının tanıtım broşürü
Hem bölge hem Türkiye finallerine katıldığımız Tübitak Liselerarası Araştırma Projeleri yarışmalarından çalışmalar
Ülkemizde ve bölgemizde bir benzeri olmayan, kendi tasarımımız ve üretimimiz, marka tescili başvurusu yapılmış olan deney setleri ile çalışmalardan fotoğraflar
Yangın sistemleri,alarm sistemleri,güvenlik kamerası sistemleri,otomatik geçiş sistemleri,akıllı ev sistemleri ile çağımızın teknolojileriyle çalışmalardan fotoğraflar
Alanımızın öğretmenlerinin hazırladığı güncel temrin işleri deney defteri ile deneyleri hızlı ve kolay yapabilme imkanına sahip öğrencilerimizden fotoğraflar
ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMASI
Samsun'da ilk defa düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması'nın Elektrik-Elektronik altyapısını (tesisatı) ve enerji yönetimini Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanı öğretmen ve öğrencileri ile birlikte kurulumunu gerçekleştirdik . Uluslararası yarışma boyunca sorunsuz bir çalışma içerisinde başarı ile tamamladık.
Samsun Tekkeköy Kapalı Spor Salonu'nda zemin katta yer alan saha içersine kendi imalatımız olan 3 adet ana pano ile yarışma pistlerine enerji dağıttık.
Daha sonra zemin katta bulunan jüri odası, hakem odası , canlı yayın sistemi gibi özel birimlere enerji dağıtımını imalatımız olan panolar ile dağıttık.
İkinci katta yer alan yarışmacılara ayrılan tasarım çalışma tezgahlarına ve yarışma boyunca sergilenen fuar alanina enerji dağıtımını imalatımız olan panolarla sağladık.
Tüm bu çalışmaları yaparken iş güvenliğine ekstra önem verdik. Herhangi bir tehlike anında otomatik olarak sistemi kapatan devre elemanları ile çalıştık.
Yapılan tüm enerji dağıtımları PVC kanal ile veya balık sırtı yer döşeme kablo kanalı ile döşendi. Böylelikle ziyaretçilere ve yarışmaya katılan gruplara gerek saha içerisinde gerekse spor salonunun tamamında sorunsuz bir altyapı desteği sağladık.
Yarışma alanının son haline ait fotoğraf galerisi
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
Tanımı : Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Amacı: Parçalı iletkenler, güvenlik sistemleri, elektrik dağıtım ve kontrol panoları gibi ürünlerde, kurulu kapasite ve kapasite kullanım oranları sürekli artmaktadır.
Türk elektrik-elektronik sanayi, yakın bir gelecekte Avrupa pazarını da aşarak, kaliteli Türk ürünlerini, başta Amerika olmak üzere tüm dünya pazarlarında tüketicinin hizmetine sunabilecek yetenek, deneyim, girişkenlik ve azme sahiptir. Küresel pazarda lider olabilmek, ancak gelişmiş bir elektrik-elektronik sanayi ile mümkündür. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında;Güvenlik Sistemleri ve Elektrik Tesisatları Ve Pano Montörlüğü dallarında eğitim ve öğretim verilmektedir.
Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Dalı
Tanımı:Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görevleri:
Pano Montörü olmak isteyenlerin;
Güvenlik Sistemleri Dalı
Tanımı: Binalara ait yangın algılama ve ihbar sistemleri, kapalı devre kamera kontrol güvenlik sistemleri (CCTV), hırsız alarm ve ihbar sistemleri, geçiş otomasyon sistemlerinin tesisi, kurulum bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görevleri:
Güvenlik Sistemleri Elemanı olmak isteyenlerin;
İstihdam Alanları
Elektrik tesisatları ve pano montörlerinin iş bulma olanakları oldukça geniştir. Özel sektöre ait işletmelerde çalışma olanakları bulabildiği gibi küçük ölçekli işletmelerde de çalışabilir. Kanunlarda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilmektedirler. İstihdam durumu, inşaat sektörüne bağlı olarak değişebilmektedir. Pano montörü olarak çalışan kişiler tesisat işlemlerinin, atölye, sistem ya da makinenin çalıştırılması ile ilgili yüzü ile ilgilenirler. Temel işlemler, mekanik montaj, bara işleme, kablo montajı ve pano testi gibi alanlarda ihtisaslaşma görülebilmektedir. Bu alanda çoğunlukla küçük ölçekli işletmelerin faaliyet gösterdikleri gözlenmektedir.
Güvenlik sistemleri teknik elemanı, ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan dallardan biridir. Bu konuda nitelikli elemana olan ihtiyaç sürekli artmaktadır. Güvenlik sistemleri konusunda çalışan firmalarda iş bulunabileceği gibi Kanunlarda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilmektedirler.
Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanının Üniversitede Seçebilecekleri BölümlerElektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı Mezunlarının Başvurabileceği
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu (M.T.O:K) Bölümleri
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu (M.T.O.K) yalnızca ilgili alandan mezun olan meslek liseleri mezunların tercih edebildiği bölümlerdir. Bu bölümleri seçen ilgili meslek lisesi mezunları yerleştirilirken puanları Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP)' nın 0,12 ile çarpılması ve YGS/LYS puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecektir.
Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanından mezun olan öğrencilerin başvurabilecekleri M.T.O.K bölümleri ve bu bölümlerin hangi puan türünde öğrenci aldığı aşağıda tabloda belirtilmiştir.
Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı Mezunlarının Önlisans Bölümleri
Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanı mezunlarının önlisans (2 senelik) bölümler şunlardır: